Ny publikation om brug af videogames til hjertepatienter

Den potentielle anvendelse af kommercielt tilgængelige aktive videospil til hjerterehabilitering

Baggrund

Kommercielt tilgængelige aktive videospil (AVG’er) er for nylig blevet brugt til rehabilitering i nogle specifikke patientpopulationer, men sjældent hos dem med kardiovaskulær sygdom (CVD). Kommercielt tilgængelige AVG’er er designet til at øge motivationen for kontinuerlig leg, hvilket kunne være anvendeligt til den langsigtede hjerterehabiliteringsproces.

Formål

At vurdere effektiviteten af AVG-induceret fysisk træning, sikkerhed og patientengagement ved at anvende kommercielt tilgængelige AVG’er til hjerterehabilitering.

Metoder

Scoping review

Resultater

Blandt 120 gennemgåede artikler var 5 (4,2 %) berettigede til inklusion, hvoraf 3 (2,5 %) blev rapporteret af samme forskningsgruppe. De anvendte AVG-konsoller var Xbox Kinect og Nintendo Wii, og sportsrelaterede programmer blev brugt til interventionen. Der forekom ingen uønskede hjertehændelser i de identificerede undersøgelser, og frafaldsraten havde en tendens til at være lav.

Konklusioner

AVG’er ser ud til at være sikre og gennemførlige til at fremme en aktiv livsstil hos patienter med CVD. Effektiviteten af AVG’er alene som en terapeutisk øvelse til at forbedre fysisk funktion kan dog være begrænset.

Link til udgivelsen