Inkludering af første AF-patienter

Kardia EKG-måling

I forskningsprojektet Future Patient – telerehabilitering af patienter med atrieflimren fik vi godkendelse fra Etisk komite i slut januar 2023 til at inkludere patienter. Vi har nu inkluderet de første 6 patienter ved Hjerteklinikken i Viborg og Silkeborg er på vej med de næste patienter i disse dage.

Vi gennemfører et randomiseret forsøg og skal have 208 patienter med. Formålet med forskningsprojektet er at udforske om digital patientuddannelse og rehabilitering kan øge livskvaliteten og patienternes viden og håndtering af egen sygdom ved brug af en digital værkstøjskasse. Forsøgsgruppen måler hjerterytme, vægt, blodtryk, puls og søvn og kan følge deres data på Hjerteportalen.dk og via denne have video og kommunikation med sundhedsprofessionelle. Patienterne modtager også undervisning på sundhedscentre i Viborg, Skive og Silkeborg. Du kan følge forskningsprojektet her.

Studiet er finansieret af Hjerteforeningen, Snedkermester Sophus Jacobsen og hustru Astrid Jacobsens Fond igennem Hjerteforeningen, Region Midt, samt partnerne i studiet.