Forskning i digital sundhed DK & UK

Fredag den 26. april havde det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Aalborg Universitet besøg af ambassadør Rene Dinesen fra den danske ambassade i London. Formål med besøget var at give en introduktion til forskning i digital sundhed.

UK Ambassadør-besøg
Program ved UK Ambassadør-besøg

Dekan Lars Hvilsted bød velkommen til mødet og institutleder Kim Dremstrup gav en introduktion til forskning i digital sundhed ved Institut for Medicin og Sundhedsteknologi. Fra Laboratorie for Velfærdsteknologi – Digital Sundhed & Rehabilitering fra ExerciseTech gav vi en præsentation af konkrete forskningsprojekter som iTrain (telerehabilitering af KOL-patienter), Future Patient – telerehabilitering af patienter med atrieflimren og Telepal projektet. Vi præsenterede også, hvordan vi arbejder internationalt gennem Transatlantic Telehealth Research Network (TTRN) og Japanese & Danish Research Network on Telehealth and Welfare Technologies (JD TeleTech) i vores forskning.

Lektor Samuel Schmidt præsenterede VentriJect, som er et nyt produkt udsprunget af hans egen forskning, og som måler cardio fitness. Produktet er på vej ind på det engelske marked.

Psykiatridirektør Jan Mainz fra Region Nordjylland præsenterede visioner for forskning inden for børne- og ungepsykiatrien, som bygger på inspiration fra UK.

Det var et udbytterigt møde. Tak til ambassadør Rene Dinesen for at besøge AAU SUND. Og tak til alle oplægsholdere. Endelig en tak til sundhedsdiplomat Joakim Barron-Mikkelsen ved den danske ambassade i London for at facilitere mødet. Vi ser frem til mere samarbejde med UK inden for digital sundhed i fremtiden.